Een gezond recept voor een babyhapje door BabyBeGood

                   

Het eerste gezonde hapje voor je baby is een avocado. Een avocado? Ja, zo simpel is het.

 

avocado2_750xn

 

Voedingswaarde
Avocado is de enige vrucht die vet bevat. Het vet van de avocado is enkelvoudig onverzadigd en daarmee zeer voedzaam en gezond voor het lichaam van je baby. Avocado is rijk aan vitaminen en mineralen. Vooral de mineralen kalium en magnesium komen in grote hoeveelheden voor. Maar ook natrium, calcium en fosfor zijn rijkelijk aanwezig. Naast deze belangrijke mineralen bevat de avocado de vitamines B1, B2, B6, B11 en C. Avocado is de meest betaalbare en ideale bron van omega 3-6.

Daar de verhouding van 3:6 niet helemaal is zoals we het zouden willen, blijft avocado de beste natuurlijke bron van niet schadelijke vetten

Hoe een avocado te gebruiken?
Snijd van boven naar beneden door de schil heen tot op de noot, nu rondom de noot de hele avocado in tweeën pak de avocado in de hand en draai de twee helften van elkaar af, met de punt van je mes haal je de noot eruit en schep met een grote lepel het vruchtvlees uit de schil.

Serveren
In stukjes aan de baby geven (volgens de Rapley ‘Baby-doet-het-lekker-z elf’ methode) of geprakt met een lepeltje. Rapley methode: de avocado in lange richting in repen snijden en je kindje zelf 1 voor 1 een reep laten pakken (niet geven dus).

avocado

Variëren
Je kunt het hapje aanpassen met kikkererwten (ja, een soort babyhumus zonder kruiden) of met banaan. Variëren is heel belangrijk voor een goede smaakontwikkeling van je kindje.

Volhouden
En vergeet niet, mocht het de eerste keer geen succes zijn, je baby moet je wel 6-10 keer een nieuwe smaak aanbieden. Ze hebben nu eenmaal meer smaakpapillen en moeten wennen aan nieuwe smaken.

 

Dit recept is aangeboden door BabyBeGood

……….

Kom naar het gratis Mama Moringa Foodtruck-Diner in Amsterdam!

Op de hoogte blijven? Volg het laatste nieuws van Mama Moringa via Facebook en Instagram.

   

Terug naar het blog