Interview met David – werkzaam bij de Nationale Postcode Loterij

                   

The Hunger Project boekte met de wonderboom Moringa in Benin succes in de strijd tegen honger. En kan dit dankzij extra financiering van de Nationale Postcode Loterij uitbreiden naar Ethiopie, Malawi en Oeganda. David van der Leij werkt bij de Nationale Postcode Loterij als accountmanager op de afdeling Goede Doelen. Daarnaast is hij trotse vader van een 7 maanden oud jongetje. Als vader zijnde geniet David het meeste van de glimlach op het gezicht van zijn zoontje wanneer hij zijn kamer inloopt iedere ochtend.

David van der Leij

Je bent zojuist vader geworden. Wat is jouw eerste ervaring?
In 1 woord fantastisch! Savi is nu bijna 7 maanden oud en ik kan me al niet meer voorstellen dat hij er een groot deel van mijn leven niet is geweest.

Wat betekent gezonde voeding voor jou?
Ik vind gezonde voeding heel belangrijk. En nu ik vader ben, realiseer ik me nog meer dat voeding de basis vormt van een gezond bestaan. Het is heel voor de hand liggend, maar je wil dat je kind alleen gezonde dingen eet. Dat zorgt er automatisch voor dat je ook kritischer naar je eigen voedingspatroon gaat kijken.

Zijn er dingen die je als lastig ervaart wanneer het gaat om kindervoeding? Wat zijn deze?
Het valt me op zich mee. Soms is het lastig om in te schatten of hij iets al wel of niet mag eten en in welke hoeveelheid. Maar gelukkig kun je op Internet op bijna alle vragen antwoord vinden.

Heb je een gouden voedingstip voor andere ouders?
Poeh, dat is lastig. Ik zou zeggen: probeer zo veel mogelijk vers fruit en groente te bereiden. Wij hebben thuis een babycook, een soort stoomapparaat dat de groente binnen 25 minuten helemaal zacht en gaar maakt. Ideaal!

Jij werkt als accountmanager op de afdeling Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij. Jullie hebben een extra bijdrage van 1,2 miljoen euro gegeven voor het project Mama Moringa. Waarom?
De afgelopen jaren is er enorme vooruitgang geboekt, maar er leven op dit moment bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. The Hunger Project leert mensen om honger en ondervoeding zelfstandig en op een ondernemende wijze aan te pakken. Zoals in Malawi, Ethiopië en Oeganda waar de organisatie met deze extra bijdrage van de loterij aan 90.000 mensen training en voorlichting kan geven over gezonde voeding en het gebruik van de moringaboom. Wij zijn verheugd dat wij, dankzij onze 2,7 miljoen deelnemers, The Hunger Project kunnen steunen in haar belangrijke werk.

   

Terug naar het blog