Ontmoet de Mama Moringa’s

Wereldwijd zijn duizenden bijzondere vrouwen en mannen actief in de strijd tegen ondervoeding. Ontmoet onze Mama Moringa’s uit Ethiopië en Nederland, die jonge ouders graag wijzen op het belang van goede voeding voor hun baby’s.

gerson

Gerson Main

Finalist van De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

“Er dienen nieuwe leiders en kunstenaars op te staan. Die met hun denkbeelden de wereld weer een stukje mooier zullen maken. Dit begint heel vroeg. Met krachtige voeding die deze aanstaande hervormers als baby horen te krijgen. Daarom sta ik achter Mama Moringa en kom ik in mei met liefde de longen uit m’n lijf zingen.”

smallline

Ntjamrosie

Ntjam Rosie

Zangeres, moeder van Lizz (6 maanden)

“Sinds ik moeder ben denk ik veel vaker na over wat gezond is, vooral voor mijn dochtertje. Gezond eten is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van Lizz, vooral in de eerste 1000 dagen.”

smallline

merijntol

Merijn Tol

Presentatrice bij 24Kitchen, moeder van Anaroz (3 maanden)

“Net zoals ik in delicious. en onze kookboeken –en programma’s mensen wil inspireren tot goed en beter eten, zo geldt dat nu ook: ik leer andere ouders graag hoe makkelijk en eenvoudig je je kind lekker en gezond mee laat eten!”

smallline

Zebiba Ahmed,

Moeder van 1 kind (1 jaar)

“In de kwekerij worden nu 15.000 Moringazaden opgekweekt tot stekjes. En in juni krijgen wij ons eigen stekje! Na 6 maanden kunnen we al de Moringabladeren gaan oogsten en dan ben ik zeker van plan om Moringa voor mijn zoontje te koken!”.

smallline

Tsege Nesk,

Moringavrijwilliger, moeder van 5 kinderen

“Ik heb als Moringavrijwilliger zelf 10 Moringastekjes gekregen. Ik wil vijf bomen inzetten voor eigen gebruik, en vijf bomen gebruiken voor de verkoop van Moringabladeren. Over zes maanden kan ik de bladeren oogsten.”

smallline

Op de hoogte blijven? Volg het laatste nieuws van Mama Moringa via Facebook en Instagram.

 

 

 

Over Mama Moringa

Een goed leven begint met goede voeding. In de eerste 1000 dagen van ons leven speelt voedsel een essentiële rol. Gelukkig hebben wij heel wat keuze. Maar dat is híer. En helaas is dat niet overal zo. Daarom steunt The Hunger Project – dankzij een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij – ouders in landen als Ethiopië om hen te helpen met gezond en voedzaam eten voor hun kinderen. Hoe zij dit doen? Door gebruik te maken van lokale oplossingen als de Moringa ‘wonderboom’, zodat zij zelf een einde kunnen maken aan ondervoeding.

Moringa?

Het lijkt te mooi om waar te zijn – de blaadjes van een boom, die bijna overal kan groeien, helpen tegen honger en ondervoeding. En toch is het zo. Moringabladeren bevatten meer vitamines en mineralen dan de meeste voedingsmiddelen die wij kennen. The Hunger Project zet in Benin al jaren Moringa succesvol in tegen ondervoeding. En dankzij de Postcode Loterij steunt The Hunger Project nu ook jonge ouders in Ethiopië, Malawi en Oeganda bij het verwerken van Moringa in hun gerechten, zodat hun baby’s voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Want door gezonder eten neemt ondervoeding af. Lees meer op www.thehungerproject.nl

 

Moringa plantage (7)